Friday, April 20, 2012

Οι ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 την Κυριακή 22/4

Οι "Τζίτζικες" είναι ενα από τα λίγα συγκροτήματα νέων παιδιών που παίζουν σήμερα δημοτικά τραγούδια. Και θα είναι μαζί μας την Κυριακή από τις 3 - 4.30 το μεσημέρι στην εκπομή "Λίγο Ελλάδα Ακόμη" με τη Ντίνα Μπατζιά.
Ένα  πενταμελές σχήμα παραδοσιακής μουσικής στην Αθήνα που ιδρύθηκε μόλις δύο χρόνια πριν. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, μουσικά καφενεία και άλλα κέντρα διασκέδασης εντός κι εκτός Ελλάδας.
Σκοπός μας-λένε- είναι να παίζουμε παραδοσιακή μουσική από όλα τα μέρη της Ελλάδας, προσπαθώντας να την αποδίδουμε στην αυθεντική της μορφή και έχοντας ως τελικό προορισμό το γλέντι και τη χαρά!
Δημοτικά τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τα Δωδεκάνησα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τη Ρούμελη καθώς επίσης σμυρνέικα και ρεμπέτικα που αποτελούν τη "γέφυρα" ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο τραγούδι.
Μια γέφυρα, θα συμπλήρωνα, που ενώνει τους λαϊκούς παραδοσιακούς πολιτισμούς που έχουμε κληρονομήσει, πολύ πριν ανακαλυφθούν τα σύνορακι ότι άλλο μας χωρίζει.

Άννα Χαιδεμενάκη / τραγούδι
Λένα Τσαμπούρη /βιολί
Νίκος Αρμάγος / κλαρίνο
Νίκος Τερζάκης / λαούτο
Φωκίων Αποστολόπουλος / κρουστά
e-mail: tzitzikes@yahoo.com

No comments: