Friday, November 2, 2012

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΥΡΤΙΑΣ , ΜΕΡΟΣ 99.999ο

1) τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί λέει η «Εφημερίδα των Συντακτών», την οποία εκδίδει ο «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», που συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» - δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί - μετά την κρίση και την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας, αλλά και
εργαζόμενοι από άλλες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης.
ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΚΟΙ Η ΛΙΓΟΙ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ε, Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ (ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟ 850, ΠΑΝΕ ΟΙ 50 ΠΡΩΗΝ "Ε", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
2λΈΝΕ :Είναι ένα ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο εγχείρημα, με κύρια χαρακτηριστικά του τη συλλογικότητα και την ανάληψη της ευθύνης - δημοσιογραφικής και διαχειριστικής - από τους ίδιους τους εργαζόμενους. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ 51%? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ? ΤΙ ΣΟΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΚΑΝΕΤΕ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ?
3)Εμείς ΛΕΝΕ δεν θέλουμε να μετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι των νέων ισορροπιών εξουσίας που διαμορφώνονται. Και προϋπόθεση γι αυτό είναι καμιά εξάρτηση από τις κατεστημένες πολιτικές, οικονομικές ή κομματικές εξουσίες. ΟΡΚΙΖΕΣΤΕ?
4)ΛΕΝΕ τα μέλη του συνεταιρισμού, συνεισέφεραν το κεφάλαιο, στο οποίο στηρίζεται στο εγχείρημά μας ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ? ΜΕ ΤΑ 1030 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 80 ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
5)ΛΕΝΕ Την προσπάθειά μας στηρίζουν με την αρθρογραφία τους πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι που μετείχαν στο ξεκίνημα της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», αλλά και εξίσου πολλοί άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ, ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ "Ε" . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΝΕΩΝ? ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ. ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ?
6) ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Η ΑΦΙΣΑ ΣΑΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ, ΛΕΤΕ. ΕΠΙΣΡΕΦΕΤΕ ΠΟΥ? ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ? ΜΙΝΩΟΣ 10-16 ΔΗΛΑΔΗ? ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΕΙΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ? ΠΩΣ? ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΦΗ. ΞΑΝΑΒΓΑΖΕΙ Η ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ? Η ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ? ΜΑ, ΟΧΙ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗς ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.
6) ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗς ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ (ΤΩΝ ΜΜΕ) ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.

No comments: